We Are Travellers

Bosbranden in Australië: Wat er aan de hand is & hoe je kan helpen

Grote kans dat je er al over hebt gelezen: de bosbranden in Australië. Honderden artikelen, filmpjes en foto’s over deze inferno domineren al maandenlang het nieuws. Maar wat is er nou precies aan de hand en hoe kan je helpen? Dat leg ik hier voor je uit.

Verder lezen

Voor op je bucket list: wildkamperen & een kanotocht maken in Noorwegen

Honderden bergen, meren waar je dagen op kan varen, bossen die je adem benemen – je vindt ze allemaal in Noorwegen. Het effect dat deze ruige, ongetemde natuur op je heeft is moeilijk te beschrijven, het is iets wat je moet meemaken. En er zijn genoeg manieren om dat te doen; je kan een cruise doen, de auto pakken of hiken. Maar je kan ook voor de échte wildlife experience gaan: kanoën en wildkamperen. En dat is precies wat ik heb gedaan.

Verder lezen

Wat te doen op Formentera: Het kleine zusje van Ibiza

Wie aan leuke Spaanse eilandjes denkt, komt snel op Ibiza. Maar, een veel te ondergewaardeerd eiland dat het ook zeker waard is om te bezoeken, is Formentera. Het eilandje is klein. Zo klein, dat je in twintig minuten van het ene punt naar het ander kan rijden. Maar dit voegt alleen maar meer toe aan het bijzondere karakter van Formentera. Overal op het eiland kan je wel terecht voor leuke activiteiten: hiken langs de zee bij zonsondergang, een wijnproeverij om Formentera’s exclusieve wijn te proeven of rondstruinen langs een van de vele hippiemarkten in de stad. Genoeg te doen dus. Ik zet een paar van mijn favorieten op een rijtje.

Verder lezen

Landmannalaugar, de meest kleurrijke bergen van IJsland

Landmannalaugar, een bergvallei in het midden van IJsland, heeft de meest kleurrijke bergen die je ooit zal tegenkomen. Geel, rood, groen, bruin; alle kleuren komen voorbij. Ze worden met trots ook wel de Rainbow Mountains genoemd. Toen ik hier was kon ik wel urenlang genieten van alle kleuren en vormen, die bij elke schaduw en elke zonnestraal leken te veranderen. Samen met mijn reisgenoten klommen we een berg op, zodat we op de top van de berg konden genieten van de zonsondergang. Het mooie en bijzondere aan deze bergen, is dat elke verschillende vorm van lichtval andere kleuren naar buiten brengt. Zo is de bergvallei een zee van gele en oranje tinten tijdens zonsondergang, maar zijn het vroeg in de ochtend juist de groene en blauwe tinten die zich laten zien.

Verder lezen

Deze 20 foto’s bewijzen dat jij héél snel naar IJsland moet

ie ooit in IJsland is geweest, snapt wat ik bedoel als ik zeg dat het bijna onmogelijk is om de ongetemde natuur, de woeste watervallen en de trotse bergen op zó een manier vast te leggen dat ze hun pracht niet verliezen. Of je met een landrover door de rivieren aan het scheuren bent, op je wandelschoenen steile hellingen staat te trotseren of op je fiets de kleine wegen verkent; iedereen ervaart het sprookjesgevoel van de magische IJslandse natuur op zijn eigen manier.

Verder lezen

Bijzondere activiteiten om te doen in en rondom Split

Ken je dat gevoel dat je uit een vliegtuig stapt, de warme lucht je gezicht raakt en je verwelkomd wordt door een prachtig uitzicht van, in mijn geval, gigantische bergen? Dat je even diep in- en uitademt, je eerste stappen op de grond zet en ein-de-lijk weer dat vakantiegevoel kan omarmen. Ja, dát gevoel: dat had ik toen ik landde in het prachtige Split in Kroatië. En dat gevoel is alleen maar sterker geworden in de dagen dat ik daar was, want man-o-man, wat is dat een prachtige plek. Ik geef je een paar van mijn favoriete hotspots in en rondom Split, van het bezoek naar een chocoladefabriek tot de lekkerste cocktails en het maken van je eigen Soparnik.

Verder lezen