In de buurt Utrecht

Susanne en Martijn willen een gezin starten, maar dat lukt niet zonder hulp

‘Het rijtje afgaan zoals iedereen dat doet,’ dat wilden Susanne van Witzenburg (30) en Martijn Deijkers (35) als geen ander: carrière maken, huisje kopen en een gezin starten. Maar dat plan werd plotseling op pauze gezet toen Susanne werd gediagnosticeerd met een agressieve vorm van baarmoederhalskanker. 

In een traject van vier maanden moesten Susanne en Martijn dagelijks slecht nieuws verwerken, van afspraak tot afspraak leven en hopen op het beste. Gelukkig is Susanne nu sinds een paar weken kankervrij, maar hun wens om kinderen te krijgen heeft wel een andere wending gekregen. Nu Susannes baarmoeder is verwijderd, moeten ze via een draagmoeder een ivf-traject ingaan. Maar dat gaat niet zo makkelijk, en is al helemaal niet goedkoop. 

Verder lezen

Bijzonder eerbetoon van Mike aan zijn vader, de overleden Utrechtse volkszanger Hans van der Laan

Hij was een bekend gezicht in kroegen en op feestjes, maar helaas heeft Utrecht vorig jaar afscheid moeten nemen van de geliefde Utrechtse volkszanger Hans van der Laan. Maar hij wordt niet vergeten, daar zorgt zijn zoon Mike wel voor. En dat doet hij op een heel bijzondere manier: hij heeft een liedje over hem geschreven. 

Mike van der Laan (30), ook wel bekend als Laanie, wil ervoor zorgen dat zijn vader nog een beetje ‘leeft’ in Utrecht. Daarom heeft Mike een liedje geschreven om zijn vader te eren. Op zijn sterfdag wordt het liedje uitgebracht, precies een jaar na zijn overlijden. “Ik wil hem niet vergeten en ik wil ook niet dat anderen hem vergeten.”

Verder lezen

De Utrechtse Lucian is Nederlands kampioen paal fitness: ‘Het begon als grapje’

Hij heeft vier marathons gerend, drie jaar salsa gedanst en zeven jaar aan vechtsport gedaan: de Utrechtse Lucian Rosa (24) zit niet stil. Drie jaar geleden heeft hij Pole Fitness ontdekt en nu is hij Nederlands kampioen. 

In de spinningzaal van Sportcentrum Olympos, staat de lange paal waar Lucian zo’n acht uur per week in hangt. De scheikundestudent komt soms voor, soms na zijn lessen even langs om samen met trainer Belinda Seine zijn oefeningen te doen. Zo ook vandaag, maar dan in het gezelschap van ons.

Verder lezen

Bobby en Jessica reizen de wereld rond in hun busje: ‘We hebben alle vrijheid van de wereld’

Ze kochten een busje, verbouwden het en gingen op pad: het is net een film, maar Bobby en Jessica maakten er werkelijkheid van. Ze hebben al dertien landen bezocht en er staan nog genoeg op de planning. Op Instagram houden ze hun volgers op de hoogte via het account @busleven.

“Het begon allemaal op een ochtend in september 2016,” vertelt Bobby. “We wilden al best een tijdje ons eigen busje om mee rond te reizen. Mijn ouders reisden vaak met een camper en dat wilden wij ook gaan doen. Op een gegeven moment vond Jessica op Marktplaats een busje dat vlak bij ons te koop stond. Het was een oud passagiersbusje van het Rode Kruis. We zijn meteen op de fiets gestapt om te gaan kijken en waren direct enthousiast.” Maar meteen reizen zat er niet in, vertelt Jessica. “We dachten: ‘oh, dat is wel in een weekje klaar,’ maar dat was dus echt niet zo. We hebben wel een half jaar gebouwd om alles reis-klaar te maken.”

Verder lezen

Mohamad maakt supervette beelden van Utrecht: ‘Ik laat me graag inspireren door deze stad’

Vier jaar geleden is Mohamad in Utrecht komen wonen, nadat hij was gevlucht voor de oorlog in Syrië. Waar hij in Syrië een kunstenaar was die met zijn vader en broer de mooiste beelden maakte, was hij in Utrecht plots een man zonder huis of baan. Toch wist hij zijn vak ook hier uit te oefenen en maakt hij nu supervette kunstwerken van en over Utrecht.

Wie voet zet in de Smaragd Viswinkel in Hoograven, waar Mohamad samen met zijn werkgever en goede vriend Nordin werkt, wordt meteen verrast door de kleurrijke domtorens die op de tafels staan. “Iedereen die hier komt vraagt meteen wie de beelden heeft gemaakt,” zegt Nordin trots. Mohamad, die glunderend naar zijn kunstwerken kijkt, vertelt: “Mensen vinden ze prachtig.”

Verder lezen