Kidsweek & 7Days

3 vragen over misdaadjournalist Bas van Hout

Misdaadjournalist Bas van Hout heeft tijdens zijn werk jarenlang geheime informatie gedeeld met de AIVD. Door een paar grote fouten van de geheime dienst is de samenwerking uitgelekt, waardoor van Hout groot gevaar liep.

Verder lezen

Noa (17) is overleden: ‘Ik word losgelaten’

Noa Pothoven, het meisje dat een boek schreef over haar leven met psychische problemen, is overleden. Afgelopen zondag heeft zij, omringd door vrienden en familie, haar laatste adem uitgeblazen. Ze is 17 jaar oud geworden.

Verder lezen

Een koninklijke zwangerschap, en dan?

Hoera! Meghan Markle, de vrouw van de Britse prins Harry, is bevallen van haar eerste zoontje. Enorm spannend natuurlijk, want er is weer een koninklijke baby bij! Maar hoe werkt dat eigenlijk met al die protocollen en regels op het moment dat een hertogin of prinses zwanger wordt?

Verder lezen

KNVB wil meer vrouwen in voetbal

De KNVB wil dat er meer aandacht komt voor vrouwen in de voetbalwereld. In 2018 was maar 17% van de voetbalbondleden vrouw, dat vinden ze veel te weinig. Ze willen meer vrouwelijke spelers, trainers, scheidsrechters en bestuurders.

Verder lezen

Toch geen doodstraf in Brunei

De sultan van Brunei, Hassanal Bolkiah, heeft gezegd dat er toch geen doodstraf komt voor homoseksuelen. Nadat hij deze wet had ingevoerd, ontstonden er wereldwijd protesten. Het zou allemaal een misverstand zijn.

Verder lezen

Facebook klaagt Chinese bedrijven aan om neplikes

De vier bedrijven en drie personen die door Facebook worden aangeklaagd, verkochten nep-likes, -volgers en -profielen op zowel Instagram als Facebook. Deze nepprofielen worden niet alleen door influencers gekocht, maar worden ook gebruikt voor het verspreiden van nepnieuws.

Verder lezen

Zo zorg je ervoor dat je deze zomer veilig kan zwemmen

Met zomerse (of tropische) temperaturen nemen veel menen graag een duik in het water om af te koelen. Maar dat gaat wel gepaard met risico’s, zwemmen kan best gevaarlijk zijn. Waar moet je op letten?

Verder lezen