Over

Tijdens mijn studie journalistiek aan de Hogeschool Utrecht begon ik op jonge leeftijd met het freelancen voor verschillende opdrachtgevers. Zo kwam ik op mijn zeventiende bij RTV Amstelveen terecht. Daar zette ik een politieke rubriek op tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, waarin ik het jongste raadslid van elke politieke partij interviewde aan de hand van een aantal stellingen die Amstelveense jongeren aan het hart gingen.

Daarna kreeg ik de kans om af te reizen naar landen als IJsland, Kroatië en Noorwegen waar ik reportages schreef voor reisplatform We Are Travellers. Maar ook in Nederland mocht ik op mijn fiets door Utrecht ‘reizen’ voor het regionale platform Indebuurt Utrecht, waar ik twee wekelijkse rubrieken schreef over en voor Utrechters.

Mijn werk als freelancer nam toe en zo ging ik schrijven voor onze jongste lezers bij Kidsweek en 7Days, verdiepte ik mij in de (persoonlijke) wereld van chronische pijn voor VICE, analyseerde ik financiële ontwikkelingen in de modewereld voor B2B-platform FashionUnited en belandde ik uiteindelijk als stagiair bij de Volkskrant — waar mijn eerste verhaal zowel op de voorpagina als in de Tweede Kamer belandde. Voor de Volkskrant ben ik blijven schrijven.

De eerste jaren als jonge journalist hebben mij geleerd te schrijven voor verschillende doelgroepen, te werken onder druk van meerdere deadlines en uiteenlopende verhaalstructuren en hoe ik zowel opdrachten als eigen verhaallijnen kan navolgen.

Wanneer ik niet aan het schrijven ben verken ik het liefst nieuwe landen of steden — of nestel ik mij op mijn bank in Utrecht met wat breispullen en een spannende misdaadserie.