De Volkskrant

Seksuele intimidatie in het OV: de ‘treinrukker’ is overal

Het komt vaak voor: seksuele intimidatie in het OV. Verslaggever Georgia Oost trof zelfs vier keer zo’n ‘treinrukker’. Had ze meer kunnen doen? ‘Het is typisch om te denken: wat stel ik me toch aan.’

Verder lezen

Interview Tim Knol: ‘Er zijn meer manieren om een carrière als deze vol te houden’

Wat zijn dit voor vragen? Naar aanleiding van zijn recente theatertournee: acht dilemma’s voor singer-songwriter Tim Knol.

Verder lezen

Voor de foto vernielt een baby de slagroomtaart: zo vier je de cake smash shoot

Laat je baby los bij een taart en hoop dat hij die voor de camera kapotmaakt. Dat is de kern van de cake smash-shoot, een feestje voor ouders die hun kind vieren.

Verder lezen

Zij laten zich in elkaar slaan: ‘Als een vrouw mij echt goede klappen geeft, dan is de cursus geslaagd’

Op zelfverdedigingscursus leren vrouwen een belager van zich af te vechten. Deze mannen fungeren als oefenmateriaal. 

Verder lezen

Een kijkdoos met BN’ers en hun dierbaarste spulletjes

Fotograaf Clemens Rikken haalde de kijkdoos uit de mottenballen en portretteerde zes bekende Nederlanders met hun dierbaarste spullen in een kartonnen doos. 

Verder lezen

Alleen als het ijs- en ijskoud is

Voor de aanhangers van de methode Wim Hof – ze bezweren heilzame effecten te ondervinden van baden in ijskoud water – is de winter een toptijd. Wetenschappers zijn sceptisch over de voordelen, maar menigeen zegt er niettemin baat bij te hebben. 

Verder lezen

Het Grote Nederlandse Hiphopkleurboek: veertig jaar Nederlandse hiphopgeschiedenis in kleurplaten en spelletjes

Veertig jaar aan Nederlandse hiphopgeschiedenis samengevat in kleurplaten, spelletjes en informatie: Remon de Jong, oud-rapper en animator, maakte Het Grote Nederlandse Hiphopkleurboek

Verder lezen

Camera met ‘lastige’ opnamen Alex van Warmerdam gestolen

Filmmakers Alex en Marc van Warmerdam hebben een beloning van 10 duizend euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot het ­terugvinden van de camera die maandag werd gestolen. De apparatuur zelf kost bijna een ton, maar het ergste is dat in de camera nog een harde schijf zat met een aantal ‘lastige’ ­opnamen die de twee voorgaande ­dagen waren gemaakt. 

Verder lezen