De Volkskrant

Hoe de gemeente Arnhem discriminatie in personeelsbeleid onder het vloerkleed moffelde

De gemeente Arnhem discrimineerde in haar personeelsbeleid. Een rapport waarin dit werd vastgesteld, is anderhalf jaar geheim gehouden. Woensdagavond eist de gemeenteraad uitleg van het college. Hoe kon zo’n gevoelige kwestie zo lang worden verzwegen? Een reconstructie.

Verder lezen

Seksuele intimidatie in het OV: de ‘treinrukker’ is overal

Het komt vaak voor: seksuele intimidatie in het OV. Verslaggever Georgia Oost trof zelfs vier keer zo’n ‘treinrukker’. Had ze meer kunnen doen? ‘Het is typisch om te denken: wat stel ik me toch aan.’

Verder lezen

‘Ik rust niet tot de politiek voor de helft uit vrouwen bestaat’

Al jaren strijdt Devika Partiman met haar stichting Stem op een vrouw voor meer vrouwen in de politiek, en daar lijkt schot in de zaak te zitten. Alles wijst op een Tweede Kamer met een grotere vrouwelijke vertegenwoordiging. Vanuit feministisch perspectief was het een mooie verkiezingsperiode, stelt ze tevreden vast.

Verder lezen

Syrische broers Fatah en Aziz Al H. staan terecht: ‘Ze ontkennen alles en hebben overal een verklaring voor’

Na jaren van onderzoek staan vandaag de Syrische broers Fatah en Aziz Al H. in Rotterdam terecht wegens deelname aan een terroristische organisatie in Syrië. De Volkskrant belt met verslaggever Anneke Stoffelen, die samen met Midden-Oosten correspondent Ana van Es uitgebreid onderzoek deed naar het verleden van de broers.

Verder lezen

Interview Tim Knol: ‘Er zijn meer manieren om een carrière als deze vol te houden’

Wat zijn dit voor vragen? Naar aanleiding van zijn recente theatertournee: acht dilemma’s voor singer-songwriter Tim Knol.

Verder lezen

Basisschool De Kleine Dichter is eindelijk weer open: ‘Die stralende gezichtjes, daar doen we het voor’

Wie om kwart over 8 op maandagochtend een blik werpt op het plein van basisschool De Kleine Dichter in Utrecht, treft een onaangetast wit canvas van sneeuw aan. Een uur later is daar niks meer van over. Na zes weken dicht te zijn geweest gaat de school weer open.

Verder lezen

Voor de foto vernielt een baby de slagroomtaart: zo vier je de cake smash shoot

Laat je baby los bij een taart en hoop dat hij die voor de camera kapotmaakt. Dat is de kern van de cake smash-shoot, een feestje voor ouders die hun kind vieren.

Verder lezen

Spinnen, twisten, poppen: wat maakt friemelspeelgoed zo populair?

Friemelspeelgoed, ook wel bekend als Fidget Toys, speeltjes waarmee kinderen kunnen twisten, knijpen of spinnen. Ze zijn niet meer weg te denken op het schoolplein, in de klas en op sociale media – voornamelijk op TikTok. Wat maakt deze speeltjes zo geliefd?

Verder lezen

Zij laten zich in elkaar slaan: ‘Als een vrouw mij echt goede klappen geeft, dan is de cursus geslaagd’

Op zelfverdedigingscursus leren vrouwen een belager van zich af te vechten. Deze mannen fungeren als oefenmateriaal. 

Verder lezen

Een kijkdoos met BN’ers en hun dierbaarste spulletjes

Fotograaf Clemens Rikken haalde de kijkdoos uit de mottenballen en portretteerde zes bekende Nederlanders met hun dierbaarste spullen in een kartonnen doos. 

Verder lezen

Alleen als het ijs- en ijskoud is

Voor de aanhangers van de methode Wim Hof – ze bezweren heilzame effecten te ondervinden van baden in ijskoud water – is de winter een toptijd. Wetenschappers zijn sceptisch over de voordelen, maar menigeen zegt er niettemin baat bij te hebben. 

Verder lezen

Het Grote Nederlandse Hiphopkleurboek: veertig jaar Nederlandse hiphopgeschiedenis in kleurplaten en spelletjes

Veertig jaar aan Nederlandse hiphopgeschiedenis samengevat in kleurplaten, spelletjes en informatie: Remon de Jong, oud-rapper en animator, maakte Het Grote Nederlandse Hiphopkleurboek

Verder lezen

Camera met ‘lastige’ opnamen Alex van Warmerdam gestolen

Filmmakers Alex en Marc van Warmerdam hebben een beloning van 10 duizend euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot het ­terugvinden van de camera die maandag werd gestolen. De apparatuur zelf kost bijna een ton, maar het ergste is dat in de camera nog een harde schijf zat met een aantal ‘lastige’ ­opnamen die de twee voorgaande ­dagen waren gemaakt. 

Verder lezen